Imagini 3D la un nou nivel: MIT (Massachusetts Institute of Technology) realizeaza un algoritm care imbunatateste rezolutia senzorilor de adancime de 1000 de ori

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 08-Dec-2015 18:19:31 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 710 ori
Tehnologia 3D nu a prins absolut deloc pe tablete si mobil, putinele incercari nereusite apartinand celor de la HTC si LG. In Japonia inca se realizeaza terminale de genul, dar o descoperire a celor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) ar putea schimba total perceptia despre imaginile 3D.
 
Imagini 3D la un nou nivel: MIT (Massachusetts Institute of Technology) realizeaza un algoritm care îmbunatateste rezolutia senzorilor de adâncime de 1000 de ori

Aflati ca cercetatorii de la MIT au analizat polarizarea luminii, fenomenul cheie din spatele ochelarilor polarizati si graficii 3D a filmelor si au facut o descoperire insemnata. Ei pot acum sa creasca rezolutia imaginilor 3D de pana la 1000 de ori. Astfel, vom putea vedea camere 3D high end pe telefoane mobile si apoi realiza o fotografie cu o adancime atat de buna, incat ea va putea fi folosita in tandem cu o imprimanta 3D pentru a crea o macheta a acelui obiect.

Noul sistem se numeste Polarized 3D si ar putea avea un rol si in dezvoltarea automobilelor autonome. De foarte multi ani lumina polarizata a fost intr-o stare de ambiguitate, nefiind cercetata in detaliu. Lumina cu o anumita polarizare si reflectata de pe o suprafata cu o anumita orientare, apoi trecuta printr-o lentila de polarizare e aproape identica cu lumina cu polarizarea opusa, reflectata de pe o suprafata cu orientare opusa.

De remarcat ca cercetatorii au folosit pentru studiu un Microsoft Kinect, care analizeaza adancimea imaginii folosind timpul de reflectie. Pentru implementarea acestei tehnologii pe telefoane, va fi nevoie de mici filtre de polarizare aplicate pe senzorii foto deja disponibili pe piata.




Ceilalti au citit si: