Iata cum se poate incarca un telefon folosindu-se un cuptor din pamant și un generator termoelectric (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 26-Noi-2015 11:21:36 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 482 ori
Urmarind pagina de Facebook a celor de la BBC World Service, am dat și peste un clip video foarte interesant, unul ce ne prezinta soluția gasita de catre tribul M’Chenga din Malawi, pentru incarcarea dispozitivelor electronice, o soluție foarte simpla de altfel.
 
Iata cum se poate încarca un telefon folosindu-se un cuptor din pamânt și un generator termoelectric

Din cate puteți observa, aceștia construiesc mai intai un cuptor din pamant folosind un proces specific, dupa care atașeaza un generator termoelectric la acesta, componenta prin care caldura generata de catre foc, este transformata mai apoi in curent electric și transmisa catre telefoanele mobile.
 
Iata cum se poate încarca un telefon folosindu-se un cuptor din pamânt și un generator termoelectric

Aceasta soluție se regasește și in retail, sub forma lui BioLite CampStove, un dispozitiv bazat pe același proces și pe un generator termoelectric, produs vandut pe Amazon la un preț de 130 dolari. In schimb, achiziția unui generator și a cablului necesar pentru incarcarea telefonului, nu trece de 10-15$.
 
Iata cum se poate încarca un telefon folosindu-se un cuptor din pamânt și un generator termoelectric

Daca sunteți amatori de peripeții prin natura, un generator termoelectric va poate oferi iata destula energie pentru incarcarea unui telefon mobil, sau a unei lanterne. 
 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, "script", "facebook-jssdk"));

This is how to charge your phone with a mud oven. Examining the science, politics and solutions of climate change. http://bbc.in/1IadGSl

Posted by BBC World Service on Wednesday, November 25, 2015
Ceilalti au citit si: