Publicat: Miercuri 07-Ian-2015 16:17:20 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 771 ori
Cu cateva zile in urma aflam ca Microsoft ar vrea sa lase in urma Internet Explorer, trecand la un nou browser pentru Windows 10, numit Spartan. Inca nu e clar daca acest produs va aparea la evenimentul Windows programat pentru 21 ianuarie, dar azi vedem prima captura cu acest browser.
 
Iata cum arata proiectul "Spartan", noul browser web pentru Windows 10

Captura de ecran ar fi fost realizata cu o versiune mai veche, una beta a lui Spartan, care incarca o pagina Facebook in acel moment. Remarcam un design minimalist si usor copilaros, dar si destul de aerisit. Cand spun copilaros, ma gandesc la forma iconurilor si culorile alese. Microsoft ar fi format o echipa de experti special pentru proiectul Spartan inca din luna septembrie, iar ei lucreaza non stop la noul design de atunci.

O a treia schimbare de design a fost implementata in perioada Craciunului, iar ceea ce vedeti mai sus dateaza din noiembrie. Noul browser Microsoft ar urma sa soseasca cu noi functii care imbunatatesc navigarea web, iar printre ele se numara o serie de comenzi vocale avansate ("adauga la favorite", "fa aceasta pagina home page" sau "acceseaza Facebook.com").

Spartan va putea rula si alte browsere in cadrul sau cu o singura apasare de buton aparent si va exista si posibilitatea de a imparti ecranul in 4 ferestre. Cum vi se pare noul browser?




Ceilalti au citit si: