Publicat: Joi 20-Noi-2014 16:41:53 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 346 ori
Probabil stiti ca teoretic noile modele iPhone ar fi trebuit sa includa ecrane din safir si cu cateva luni in urma existau pregatiri in aceasta privinta. Totusi, cateva nesincronizari ale partenerilor Apple si probleme cu productia au dus la anularea utilizarii acestei tehnologii.
 
Iata ce nu a mers bine în afacerea "Safirul" la Apple

Un articol recent publicat de Wall Street Journal arata ca furnizorul de ecrane, GT Advanced Technologies nu a fost doar prost administrat, ajungand sa fie penalizat si falimentat de Apple, ci a avut si un produs slab. Compania nu era pregatita de colaborarea cu gigantul din Cupertino si nu a putut livra panourile din safir nici la calitatea dorita de Apple si nici cu viteza necesara.
 
Iata ce nu a mers bine în afacerea "Safirul" la Apple

GT nu a produs niciodata in masa ecrane din safir pana sa colaboreze cu creatorul de iPhone-uri, deci practic nu stia in ce se implica. Compania din New Hampshire a produs primul sau cilindru de safir de 200 kg cu cateva zile inainte sa semneze contractul cu Apple, dar acel cilindru era inutilizabil. Sute de angajati au fost cooptati pentru a lucra la noile panouri, dar putini au fost implicati in productie si pana la urma s-a ajuns la colapsul companiei.

Apple controleaza in continuare un sfert din rezerva de safir la nivel global, folosind materialul pentru protectia camerei de pe iPhone si a scannerului de amprente. In lipsa unui partener de incredere, cum va putea producatorul american sa implementeze aceasta tehnologie pe iPhone si iPad?




Ceilalti au citit si: