Publicat: Miercuri 30-Dec-2015 20:56:29 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 724 ori
HTC a anuntat astazi o tranzactie, ce presupune vanzarea fabricii sale din Taoyuan catre Inventec, impreuna cu o portiune de teren din acea zona. Totul se va finaliza in martie, iar suma vehiculata este de 183.46 milioane de dolari.
 
HTC îsi vinde fabrica din Taoyuan catre Inventec împreuna cu terenul din zona

Aceasta mutare se realizeaza pentru ca HTC sa isi reduca costurile operationale si sa isi creasca eficienta. Angajatii care lucreaza la fabrica vanduta vor fi transferati la alte intreprinderi HTC, impreuna cu echipamentele aferente, intr-o incercare de a centraliza productia. Un investitor HTC a insistat ca aceasta vanzare a fabricii nu va afecta in nici un fel capacitatea de productie HTC sau programul de livrare.

Intrebati daca mai planuiesc vanzari de genul, oficialii companiei au raspuns ca analizeaza oportunitatile de acest tip pentru viitor, pe baza necesitatilor operationale. HTC a inregistrat pierderi nete de 365 de milioane de dolari in primele 3 trimestre ale anului, un declin clar fata de profitul net de 30 de milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. In ciuda problemelor, CEO-ul Cher Wang a asigurat recent ca HTC nu va disparea prea curand din industria tech.

Cladirea proaspat cumparata de Inventec va fi folosita pentru a stoca serverele companiei, dar si segmentul de cercetare si dezvoltare.




Ceilalti au citit si: