Publicat: Miercuri 22-Oct-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 162 ori
HP a adaugat pe lista sa de terminale Windows Mobile 2 noi modele, Data Messenger si Voice Messenger, lansate oficial ieri. Data Messenger este un slider dotat cu ecran touch, in vreme ce Voice Messenger este un candybar non-touchscreen ce soseste cu o tastatura in genul celei SureType de pe BlackBerry Pearl.


Cele 2 terminale sunt destinate unui public business, dar trebuie mentionat faptul ca le lipsesc specificatiile high end, pe care le descoperim de obicei la astfel de handseturi. Data Messenger dispune de un ecran touch simplu, fara suport multi-touch si fara posibilitatea de input cu ajutorul gesturilor. In plus, acest handset soseste cu o versiune nemodificata de Windows Mobile Professional 6.1. In ce priveste interfata, nici urma de TouchWiz sau TouchFlo pe Data Messenger.

Atat Data Messenger, cat si Voice Messenger dispun de ecrane cu rezolutie QVGA, perfecte pentru email si mesaje text, dar nu si cand vine vorba de web browsing. HP iese in evidenta renuntand la navigarea traditionala cu ajutorul padului directional si inlocuind-o cu un mouse optic, vazut pe numeroase telefoane Samsung.

Nici la capitolul conectivitate, cele 2 terminale nu stau prost, ele oferind suport pentru quad-band GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz) si tri-band UMTS/HSDPA/HSUPA (900/1900/2100 MHz). Data Messenger si Voice Messenger vor sosi la pretul de 499, respectiv 399 euro in luna noiembrie prin Vodafone.

Sursa: Boy Genius Report

[


Ceilalti au citit si: