Publicat: Vineri 01-Iul-2011 20:05:28 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 263 ori
Se pare ca HP TouchPad, prima tableta webOS a faimosului producator de PC-uri va avea aceeasi soarta ca si BlackBerry Playbook si anume o receptie negativa din partea specialistilor. Astfel, primele recenzii ale tabletei nu sunt deloc roz pentru TouchPad...
 
HP TouchPad, o tableta dezamagitoare... spun primele recenzii

Asta nu inseamna ca tableta de 500 de dolari (16GB) nu este performanta sau nu are toate atuurile pentru a o face atractiva in segmentul business, dar cum ramane cu consumatorul de rand? Ce separa acest model de iPad? Aflam imediat!

Pentru inceput, trebuie sa aflati ca TouchPad vine cu un ecran de 9.7 inchi, cu rezolutie de 1024 x 768 pixeli, iar tableta a fost comparata de multi cu Apple iPad, avand in design similar si dimensiuni foarte apropiate. TouchPad foloseste un procesor dual core de 1.2GHz (Snapdragon) si vine cu obisnuitele functii ale lui webOS, printre care si sectiunea Synergy pentru socializare, deja clasica pentru un utilizator de telefon Palm Pre sau Pixi.

Atuul acestui model (si al lui webOS) este multitasking-ul unic, cu acele "Cards", care fac atat de usor trecerea de la o functie/aplicatie la alta. Un alt avantaj este incarcarea prin inductie de care dispune tableta, folosind un dock special. In privinta primelor recenzii, ei bine This is my next afirma ca tableta HP a pierdut duelul cu iPad si cu Galaxy Tab 10.1 cand vine vorba de experienta utilizatorului.

Engadget si-ar fi dorit ca TouchPad sa fie mai mult, dar nu se apropie inca de tabletele Android sau de iPad. Gizmodo se plang ca HP "le calca in picioarele visele" si ca terminalul este mediocru, iar CNET afirma ca TouchPad ar fi un rival excelent pentru iPad... 1. In cele din urma Laptopmag critica procesorul dual core care este neobisnuit de lent pentru potentialul sau.

Acestea sunt primele pareri si daca PlayBook a fost primit la fel de catre presa, ei bine noua la Mobilissimo tableta BlackBerry ne-a placut, deci ne abtinem de la verdicte pana ce vom pune mana pe noul terminal HP.




Ceilalti au citit si: