Publicat: Marti 13-Mai-2014 14:33:37 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 710 ori
Se pare ca romanii sunt cei mai mobili utilizatori de Internet din aceasta zona a Europei, majoritatea incepandu-si ziua online. Aceste informatii si altele despre profilul Internautului roman au aparut in cadrul unui studiu numit "Internetul in viata de zi cu zi", comandat de Google si realizat in 5 tari.
 
Google studiaza utilizatorul român de Internet; Iata ce au descoperit!

Studiul a fost realizat in aceste tari: Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria si Polonia, iar romanii par a avea o atitudine deschisa fata de noile tehnologii si apreciaza tabletele si smartphone-urile mai mult decat polonezii sau maghiarii. Doar 32% dintre romani folosesc Internetul aproape in fiecare zi in medie, cel mai scazut procent din tarile implicate in studiu. Ungaria atinge 62%, iar Slovacia 61%.

67% din romani folosesc smartphone-uri sau telefoane pentru a se conecta la Internet, iar 32% se bazeaza pe tablete, procente mai mari decat in celelalte tari. De asemenea 75% acceseaza pagini de socializare si 72% comunica online prin mesaje text, iar femeile socializeaza mai mult decat barbatii via web. O treime dintre internautii romani intra pe web de indata ce se trezesc, iar numai 35% dintre cei care intra online fac operatiuni bancare astfel.

Tot romanul este blogger impatimit, cu 12% dintre cei chestionati detinand bloguri, in vreme ce in celelalte tari procentul e aproape de 2 ori mai mic. Alarma, ceasul si camera sunt cele mai populare aplicatii smartphone, utilizate de 80% dintre romani, iar daca telefonul e conectat la Internet, functiile informative (41%) si de divertisment (34%) primeaza.




Ceilalti au citit si: