Google se reinventeaza cu Sundar Pichai ca CEO; co-fondatorul, Larry Page va conduce o noua companie denumita Alphabet

Stiri Telefoane Google

Publicat: Marti 11-Aug-2015 09:28:59 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 657 ori

Unul dintre cele mai mari anunțuri din lumea tech de saptamana aceasta nu va fi cel al sud-coreenilor de la Samsung, ci declarația Google. Mai precis, astazi co-fondatorul Google, Larry Page, a dezvaluit prin intermediul unei postari pe blog, faptul ca Google se va reinventa și va fi inclus totodata intr-o noua companie mama.
 

Google se reinventeaza cu Sundar Pichai ca CEO; co-fondatorul, Larry Page va conduce o noua companie denumita Alphabet
 

Astfel, Sundar Pichai va deveni CEO Google, in timp ce Larry Page va avea rolul de CEO al companiei proaspat inființate și denumita Alphabet. Prin acest proces de restructurare, Google va deveni doar o filiala a companiei mama, Alphabet, conglomerat ce il va aduce și pe Sergey Brin pe postul de președinte.

Din cate ni se prezinta, Pichai și Google vor avea pe lista de obiective principale urmatoarele business-uri: controlul platformei de cautare, platforma de reclame, harți, Google PlayStore, Youtube și Android. Printre companiile deținute de catre Alphabet se vor numara:

Google Inc.

Calico

Google Ventures

Google Capital

Google X

Nest

Fiber

De asemenea, odata cu acest proces, fondatorul Google are in plan și o oarecare separare a afacerilor desfașurate, fiecare firma avand un domeniu de activitate bine stabilit. Aflam ca la scurt timp de la acest anunț, acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 4% la bursa, piața fiind cu ochii ațintiți asupra gigantului IT.





Ceilalti au citit si: