Google se pregateste sa ne ia sange! Compania inregistreaza un brevet pentru recoltarea de sange fara ac

Stiri Telefoane Google

Publicat: Duminica 06-Dec-2015 15:55:53 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 566 ori
Google a inregistrat recent un brevet pentru un sistem de recoltare de sange fara ac, care poate fi folosit in tandem cu un terminal purtabil la incheietura sau poate actiona ca un mic device ce extrage sange din varful unui deget.
 
Google se pregateste sa ne ia sânge! Compania înregistreaza un brevet pentru recoltarea de sânge fara ac

Brevetul descrie un sistem de luare de sange folosind gaz sub presiune intr-un mic recipient cu micro particule, care gauresc pielea. Odata ce pielea elibereaza sangele, el este extras in butoiasul presurizat. Astfel se va putea realiza un test de glicemie spre exemplu, ajutand persoanele cu diabet. Alphabet are sub tutela si ramura Life Sciences, care lucreaza deja la 2 device-uri pentru diabetici: un sistem de lentile de contact smart si un senzor de marimea unui leucoplast, conectat la cloud.
 
Google se pregateste sa ne ia sânge! Compania înregistreaza un brevet pentru recoltarea de sânge fara ac

Acestea vor monitoriza glicemia pacientilor foarte usor si ar putea ajuta cei 29 de milioane de diabetici din SUA. Şi iarasi o sa incep sa spun ceea ce spun eu mereu: pe cand si un purtabil pentru incheietura care masoara tensiunea arteriala? La urma urmei hipertensiunea e ucigasul numarul 1 la nivel global, nu? Oare cat mai dureaza pana ce Google ne va prescrie și medicamentele?




Ceilalti au citit si: