Google, Microsoft, Apple, Facebook si alte nume mari cer Congresului SUA sa renunte la colectarea de date prin NSA

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Joi 26-Mar-2015 20:17:08 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 576 ori
Google, Microsoft, Apple, Facebook si alte nume mari din lumea tech au format o coalitie, care solicita Congresului din SUA sa realizeaza o reforma la capitolul colectare de date ale utilizatorului. Ca de obicei e vorba despre NSA si modul in care agentia strange date...
 
Google, Microsoft, Apple, Facebook si alte nume mari cer Congresului SUA sa renunte la colectarea de date prin NSA

10 mari companii tech fac parte din aceasta alianta si colaboreaza cu diferite asociatii si grupuri care reprezinta publicul si fac lobby pentru noi masuri care sa protejeze utilizatorul. Se cere si o transparenta mai mare cu privire la programele de supraveghere si tragerea la raspundere atunci cand lucrurile functioneaza in zona gri a legalitatii.

A fost deja trimisa o scrisoare catre presedintele Obama, dar si catre directorul NSA si alte persoane sus puse din angrenajul ce are legatura cu colectarea de date si spionajul. Cetatenii isi pot adauga numele la scrisoare, dar ca de obicei prea putine lucruri vor fi rezolvate pe aceasta cale, mai ales ca Obama mai are doar un an de presedintie si nu ar avea timp sa termine reforma.




Ceilalti au citit si: