Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de tablete și smartphone-uri din Romania, se așteapta la creșteri de 10-15% pentru 2016

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Vineri 12-Feb-2016 12:53:39 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 596 ori

Un lucru nu tocmai cunoscut, este și faptul ca cel mai mare distribuitor de smartphone-uri și tablete de pe piața locala este Gersim Impex. Aceasta companie fondata in 2002, are la ora actuala contracte de distribuție cu principalii producatori din zona mobila: Samsung, LG, Sony, respectiv Lenovo.


 

Cum cererea de smartphone-uri este intr-o continua creștere și in Romania, compania aici de fața a inregistrat creșteri impresionante ale cifrei de afaceri in ultimii ani. Astfel, de la o cifra de afaceri de 20 milioane de euro in 2010, compania a ajuns in 2015 la o cifra de afaceri de aproximativ 180 milioane de euro.

Grație unui interviu marca Ziarul Financiar, aflam mai multe detalii despre țelul companiei pentru acest an direct din partea directorului de vanzari, Bogdan Iftemie. Acesta scoate la iveala faptul ca pentru 2016, compania dorește creșterea business-ului cu 10, sau chiar 15% fața de 2015. Estimarea se bazeaza desigur pe baza unor calcule facut inițial.

Totodata, Bogdan Iftemie afirma ca vanzarile de tablete scad destul de puternic, in timp ce smartphone-ul se afla in acest moment in zona de implus, de fashion. Aparent, piața exercita o mare cerere pentru telefoanele de volum, categorie de device-uri reprezentate de catre prețurile mici.

Ramane de vazut daca Gersim Impex va reuși sa-și atinga scopurile, detaliu ce va fi dezvaluit peste 10 luni din acest moment.





Ceilalti au citit si: