Fostul șef Google Wallet lanseaza Poynt, un terminal de plata care anunța o revoluție In domeniu

Stiri Telefoane Financiare

Publicat: Miercuri 29-Oct-2014 21:32:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 593 ori
Osama Bedier, fost șef Google Wallet și oficial PayPal a anunțat în aceasta saptamâna un nou terminal pentru plati, sub numele de Poynt. Acesta combina un soi de tableta Android cu un dock special și ofera suport pentru toate tehnologiile moderne legate de plați.
 
Fostul șef Google Wallet lanseaza Poynt, un terminal de plata care anunța o revoluție În domeniu

E vorba despre NFC, Bluetooth, coduri QR, carduri magstripe, EMV și tehnologia beacon. Poynt are parte de finanțare serioasa, iar printre numele mari care au oferit fonduri acestui proiect se numara și Visa. Aparent acest device va deveni un standard în SUA, urmând ca toate cele 16 milioane de terminale de plata din țara sa treaca la modele noi, de preferat la Poynt. în același timp firma din spatele acestui terminal încearca sa faca bancile și producatorii de carduri și tehnologii asociate sa se alinieze unui standard comun într-o încercare de a scadea numarul de fraude.
 
Poynt

Bancile ofera de obicei terminale de genul, dar Poynt le "saboteaza" eforturile cu un preț atractiv de doar 299 dolari. în plus, bancile nu sunt neaparat un rival deoarece Poynt ar fi încheiat deja contracte cu doua mari instituții bancare din State. Gadgetul ruleaza o versiune speciala de Android și include ecrane pe ambele sale parți, unul pentru consumator și unul pentru comerciant. Exista o imprimanta în zona frontala, în acel segment rotunjit, care ofera chitanțele necesare.

La bord gasim și un port Ethernet, dar și WiFi, 3G, 4G și port USB. Bateria acestui device asigura 8 ore de funcționare, adica exact o zi de munca normala. Software-ul aduce de fapt profit catre Poynt, care obține 20% din tarifele de abonament lunar asociate softului sau și nu obține profit din tranzacțiile în sine.




Ceilalti au citit si: