Exces de zel: un serif din Florida vrea sa il aresteze pe CEO-ul Apple daca nu deblocheaza iPhone-urile solicitate de autoritati

Stiri Telefoane Apple

Publicat: Sâmbata 12-Mar-2016 18:21:56 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 735 ori
In vreme ce disputa dintre Apple si FBI ar putea dura luni sau chiar ani, unele forte de ordine cred ca au gasit deja solutia la acest caz si anume sa il aresteze pe Tim Cook. Un serif din Florida a amenintat ca il va inchide pe seful Apple, daca el nu colaboreaza cu FBI si deblocheaza terminalul teroristilor din San Bernardino.
 
Exces de zel: un serif din Florida vrea sa îl aresteze pe CEO-ul Apple daca nu deblocheaza iPhone-urile solicitate de autoritati

Pe numele sau Grady Judd, seriful a facut anuntul cu cateva zile in urma, in contextul unei crime brutale ce a avut loc in districtul sau. Un tanar de 31 de ani, care era cunoscut ca dealer de droguri a fost batut si ucis de catre fratii sai si un prieten, ei facand apoi fotografii corpului lui Banks. Ele sunt stocate pe smartphone-uri, deci inca un caz in care ar fi nevoie de deblocarea handsetulurilor. Totusi nu e vorba de modele iPhone aici.

In acest caz suspectii au cooperat cu autoritatile, oferind parolele de la device-uri. Şeriful ar fi spus ca Apple se considera deasupra legii si ca ar fi arestat fara sa ezite seful Apple pentru a rezolva cazul, daca era nevoie. Tim Cook si Apple sunt de partea criptarii si securitatii datelor personale, refuzand sa decripteze iPhone-ul unor teroristi ce au executat 14 oameni anul trecut.

Acest serif a mai atacat Apple si anul trecut, cand un barbat ce avea pornografie cu minori pe telefon nu a putut fi acuzat si pentru acele continuturi pentru ca datele se aflau pe un iPhone. Este evident ca lucrurile nu sunt atat de simple ca o arestare de CEO si exista foruri mult mai competente decat un serif pentru a rezolva acest caz.

E vorba de mii si milioane de documente, precedente, procese, avocati, clauze si amendamente constitutionale, care constituie luni bune de judecata.




Ceilalti au citit si: