Publicat: Miercuri 31-Oct-2012 16:28:15 - Autor: Mircea Vasile - Afisat de: 946 ori
Așa cum v-am anunțat, astazi Vodafone a avut placerea de a ne invita sa asistam la lansarea primei rețele 4G LTE din Romania. Am asistat la o demonstrație a puterii 4G, pe care o puteți urmari in intregime vizionand materialul video pe care vi l-am pregatit.
 
Eveniment - Lansarea primei rețele 4G LTE în România de catre Vodafone (Video - Foto)

Anul acesta v-am prezentat evenimentul de lansare Vodafone Experience Store, cel mai mare teren de joaca cu dispozitivele mobile și nu numai. Locația din AFI Palace București a fost aleasa pentru a gazdui evenimentul de azi, ce marcheaza un pas important pentru evoluția tehnologiei mobile din Romania. Alaturi de piețe importante, cum ar fi Germania sau Portugalia și in aproximativ același timp cu Italia, Romania beneficiaza acum de vitezele crescute pe care le ofera a patra generație a standardului de comunicații pentru dispozitivele mobile.

La lansarea de astazi au participat și Inaki Berroeta - CEO Vodafone Romania, precum și Dan Nica - Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei, care și-au exprimat entuziasmul in legatura cu noul standard și au evidențiat pragurile inalte pe care țara noastra le-a atins in materie de tehnologie.
 
4G LTE în România de catre Vodafone

Clienții Vodafone vor putea sa testeze serviciile de date 4G la viteze de download de pana la 75 de Mbps in mai multe orașe din Romania, printre care și Arad, Bacau, Brașov, București, Cluj, Constanta, Craiova, Iași, Galați si Timișoara. Testarea este permisa inainte de lansarea comerciala a serviciilor LTE, care va avea loc la inceputul anului viitor. Incepand din 2013, luna Ianuarie, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.
 
Vodafone Romania 4G LTE

Rețeaua LTE de la Vodafone opereaza in banda de frecvențe 1800 MHz și a fost pusa in aplicare cu echipamente Huawei. Romania este una dintre primele țari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania și Portugalia. Printre dispozitivele compatibile cu noul standard vom gasi modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL și hotspot-ul mobil Huawei R210. Vodafone va oferi și terminalul iPhone 5, compatibil LTE, incepand de maine, data la care dispozitivul va fi lansat oficial.
 




Ceilalti au citit si: