Eliminarea taxelor de roaming in zona Uniunii Europene ar putea fi amanate pana in 2019!

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 10-Dec-2013 18:01:39 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 429 ori
Odata cu apariția serviciilor 4G, concurența dintre operatori se intensifica pentru atragerea și pastrarea clienților prin oferirea acestor servicii fara costuri suplimentare. Unul dintre aceștia, este operatorul francez Bouygues, potrivit CNBC.
 
Prețurile serviciilor 4G declanșeaza un razboi în Europa

La o saptamana de la anunțul operatorului concurent, Iliad, cei de la Bouygues au decis sa ofere la randul lor pe piața franceza servicii 4G fara tarife suplimentare. S-ar putea ca și ceilalți operatori sa le urmeze exemplul și astfel concurența va fi din ce in ce mai mare, iar veniturile vor cunoaște un declin considerabil.

Daniel Gleeson, analist la IHS Global Insight, considera ca serviciile 4G au devenit un subiect major de interes atat pentru companii, cat și pentru utilizatori. Acesta mai declara și faptul ca in acest moment se pot caștiga bani frumoși din 4G, dar companiile au ales o abordare greșita, oferind aceste servicii gratuit.

Comentariile lui Gleeson au avut loc in timp ce unele surse apropiate situației, afirma ca proiectul cu privire la eliminarea taxelor de roaming in zona Uniunii Europene pana in 2016 ar putea fi amanat cu 3 ani. Operatorii de telefonie mobila se opun total acestei legi, deoarece le-ar afecta profiturile, care se afla deja in scadere.




Ceilalti au citit si: