Display-ul Mirasol schimba segmentul tabletelor, aduce o viata a bateriei mai buna (Video)

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 23-Noi-2011 23:19:12 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 409 ori
Tehnologia Mirasol pentru display-uri ar putea schimba felul in care privim si interactionam cu tabletele, iar ca dovada sta noua tableta/e-reader Kyobo, dezvoltata in colaborarea cu Qualcomm. Kyobo este cel mai mare retailer de carti din Korea, care tocmai a anuntat in aceasta saptamana primul e-reader/tableta cu ecran Mirasol.
 
 Display-ul Mirasol schimba segmentul tabletelor, aduce o viata a bateriei mai buna (Video)

Qualcomm MEMS Technologies se afla in spatele acestei idei, primul display care foloseste "modulatie interferometrica". Daca asta nu va spune multe, aflati ca tehnologia permite crearea culorii folosind lumina ambientala, astfel ca rezultatul este un display care consuma foarte putin in comparatie cu LCD-urile standard. Evident, gadgeturile Mirasol au o viata a bateriei impresionanta, cum este si cazul tabletei Kyobo, care promite saptamani intregi de e-reading.

Intre timp, e-readere populare precum Amazon Kindle Touch, cu al sau pret de $99 promit pana la 2 luni de citire digitala cu o singura incarcare. Conditia este aici ca utilizatorul sa citeasca pana la jumatate de ora zilnic si ca wireless-ul sa nu fie activat. In ce priveste tableta cu tehnologie Mirasol nu au fost precizate si conditiile in care vom obtine "saptamani de utilizare", dar putem sa speram ca sunt mai avantajoase decat a citi doar 30 de minute in fiecare zi.

E-reader-ul Kyobo vine cu un display XGA de 5.7 inchi, un procesor Snapdragon de 1 GHz, Android 2.3 cu interfata personalizata si un pret de 310 dolari. Sa fie acesta viitorul?
 




Ceilalti au citit si: