Publicat: Miercuri 19-Iun-2013 00:08:01 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 743 ori
Am participat pe seara la o intalnire informala organizata de catre Microsoft și Orange. Compania americana dorește sa promoveze telefoanele, tabletele și portabilele cu Windows Phone 8 și Windows 8. 
 
Detalii privind parteneriatul dintre Microsoft și Orange

Parteneriatul dintre Microsoft și Orange se transpune intr-o zona special amenajata in care clientul beneficiaza de posibilitatea de a testa telefoane, tablete și portabile cu software de la Microsoft plus informații adiționale, accesorii etc. Vor incepe cu telefoane precum HTC Windows Phone 8S, Nokia Lumia 920 și 720, tableta ASUS Vivotab cu Windows RT și tastatura oferita gratuit, un laptop Acer cu mouse Microsoft oferit gratuit pentru o perioada limitata de timp.
 
Detalii privind parteneriatul dintre Microsoft și Orange

Sunt 10 magazine in care veți da de zona cu device-uri ce ruleaza Windows Phone 8 & Windows 8. Windows 8.1 este gata de a intra in zona de beta și sa-l instalați pe la finele lui iunie, dar mai multe veți gasi intr-un articol dedicat.
 
Detalii privind parteneriatul dintre Microsoft și Orange

Cele 10 magazine Orange cu colț Microsoft:
 
5 in țara: Iași, Sibiu, Cluj, Brașov, Timișoara; 5 in București: Victoriei, Moșilor, Universitate, Plaza, Baneasa.

Am intrebat de disponibilitatea Nokia Lumia 520 la Orange. Normal ca nu mi s-a spus direct, dar Cristina Pateșan / Product Division Manager la Orange Romania a zambit și a lasat voalat sa se ințeleaga ca va sosi in viitorul apropiat. Nokia are un eveniment pe joi dupa-amiaza și voi relata de la fața locului. Este anunțat și Nokia Lumia 520 pentru hands-on. Ma aștept ca de saptamana viitoare sa-l regasim in oferta operatorilor telecom. Intr-o piața emergenta precum Romania, Lumia 520 se anunța a fi un hit comercial prin prisma prețului și specificațiilor.
 
Detalii privind parteneriatul dintre Microsoft și Orange

Pe Ionuț Gaota / Windows Business Group Lead la Microsoft l-am intrebat daca colaborarea cu Orange are vreun numitor comun cu deschiderea celor peste 500 de shop-uri Microsoft in cadrul lanțului de retail Best Buy, in SUA. A zambit și a spus ca s-ar putea spune ca se merge pe o linie oarecum similara, dar sunt și diferențe privind amplitudinea. In SUA este o mica revoluție din acest punct de vedere, iar cele zece zone din magazinele Orange sunt mai degraba un test de piața cu extindere in funcție de rezultate.
 
Detalii privind parteneriatul dintre Microsoft și Orange

Cred ca Windows Phone 8 ar avea succes mai mare pe plan local daca nu ar fi intarzierea unor telefoane in genul lui Lumia 520, Lumia 920 etc. Sunt luni bune ca decalaj. Lumia 520 a ajuns prin Asia de prin aprilie, iar la noi abia pe la sfarșitul lui iunie / inceputul lui iulie. O lansare mai rapida a telefoanelor ar fi de bun augur. La tablete s-au mișcat ceva mai rapid și asta pentru ca a fost interesul unor companii in genul ASUS, Acer, HP, Lenovo etc. 
 




Ceilalti au citit si: