Detalii despre modul in care Microsoft obtine profit de pe urma lui Android apar; Sute de brevete implicate dezvaluite in China!

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Luni 16-Iun-2014 18:35:07 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 357 ori
Desi Microsoft si Google sunt rivali, Microsoft face un profit serios de pe urma terminalelor Android si asta datorita brevetelor sale. E bizar faptul ca stim atat de putine despre intelegerea dintre Google si Microsoft, dar iata ca azi aflam mai multe, prin intermediul autoritatilor chineze.
 
Detalii despre modul în care Microsoft obtine profit de pe urma lui Android apar; Sute de brevete implicate dezvaluite în China!

Documentele au fost postate pe site-ul Ministerului de Comert din China, dezvaluind 310 brevete implicate in parteneriat. Lista a aparut ca urmare a analizei guvernului chinez a achizitiei Nokia Devices de catre Microsoft. Printre brevete se numara 73 de proprietati intelectuale standard, esentiale pentru tehnologia mobila. 127 de brevete legate de tehnologia implementata pe Android sunt incluse, plus inca 68 de aplicatii de brevete si 42 de patente emise.

Banuiesc ca Microsoft nu a apreciat faptul ca documentele sale secrete sunt dezvaluite pe site-uri din China, desi aceasta tara a devenit un punct cheie pentru dezvoltarea a numeroase produse si servicii. Apple vrea sa domine aceasta piata, atacata si de Microsoft, dar si de producatorii de terminale Android. Mergand pe linia implicarii MS in afacerile din China, compania din Redmond a incheiat un contract cu firma Qihoo 360, legat de Internetul mobil si inteligenta artificiala.

Va afecta oare dezvaluirea de mai sus relatia Microsoft cu partenerii din China?
Ceilalti au citit si: