Publicat: Sâmbata 09-Feb-2013 15:02:26 - Autor: Mircea Vasile - Afisat de: 1318 ori
Multe tentative de a emula sistemul de operare Android, direct din Windows, au fost sortite esecului tocmai din cauza tehnicilor mai putin conventionale de constrangere a sistemului de operare sa lucreze fara un nucleu special conceput. Trebuie sa tinem cont ca OS-ul Android este in special bazat pe Linux si nu are multe in comun cu Windows, aflat la polul opus.
 
De acum puteti rula Android 4.0 Ice Cream Sandwich din Windows

Tehnici de a rula aplicatii Android din Windows exista. Cel mai bun exemplu in acest sens este BlueStacks care ruleaza perfect 80% dintre aplicatii, inclusiv Google Play Store pentru a descarca altele noi. Mai mult, sistemul este acum disponibil si pentru Mac, pentru a oferi utilizatorilor Apple posibilitatea sa ruleze peste 750.000 de aplicatii disponibile pe Store. In cazul de fata, vom vorbi despre un nou servicie, dezvoltat de Socketeq si denumit foarte sugestiv, WindowsAndroid. Ce isi propune acest proiect este sa aduca sistemul de operare Google pentru PC-uri ce ruleaza MS Windows, intr-un mod care sa nu necesite emulare.

Fara a fi emulat si a rula intrun mediu virtual, constrictiv, sistemul de operare isi poate etala intregul potential si poate rula la nivel optim. Practic, ce au facut dezvoltatorii din spatele acestui proiect, este sa faca sistemul de operare Android ICS sa ruleze in baza nucleului Windows, in mod mai mult sau mai putin nativ. WindowsAndroid ruleaza chiar si pe Windows 8, inclusiv Windows 7 si Vista. Fara XP din pacate, din cauza arhiecturii diferite a nucleului. Mai mult, avand in vedere faptul ca Google a implementat driver-ele pentru periferice USB, cum ar fi tastatura si mouse, in sistemul de operare, este foarte probabil sa va puteti bucura si de acestea fara probleme. Daca doriti sa beneficiati si de aplicatiile Google, cum ar fi Play Store, va trebui sa descarcati un pachet Gapps compatibil ICs si sa instalati solutiile de care aveti nevoie.
 
 De acum puteti rula Android 4.0 Ice Cream Sandwich din Windows

Puteti descarca pachetele Gapps de la CyanogenMod - de aici. In ce priveste pachetul de instalare WindowsAndroid, acesta este disponibil aici.




Ceilalti au citit si: