Cutremurul din Taiwan afecteaza TSMC, iar Apple si Huawei au de suferit de pe urma problemelor furnizorilor

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Sâmbata 06-Feb-2016 17:23:00 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1299 ori
Sunt sigur ca ati auzit la stiri de cutremurul din Taiwan, cu magnitudinea de 6.7 grade, care a lovit in plin tara insulara. Pe langa pagubele uriase si victimele, exista si probleme cu producatorii locali de componente si furnizori, afectand implicit si giganti ca Apple sau Huawei.
 
Cutremurul din Taiwan afecteaza TSMC, iar Apple si Huawei au de suferit de pe urma problemelor furnizorilor

Fabrica TSMC care produce chipseturi pentru Apple a suferit impactul cutremurului, ca si producatorul de panouri pentru display Innolux. Influenta asupra stocurilor de produse Apple ar trebui sa se resimta la vara conform expertilor. Sunt afectate si fabricile MediaTek, dar si productia de CPU-uri HiSilicon Kirin pentru Huawei, se pare. Nu e exclus sa vedem un numar limitat de modele flagship Huawei daca nu exista o solutie de rezerva.

Revenind la Apple, in special productia chipsetului Apple A9 ar avea de suferit.  Acesta era realizat la nivelul a 37 de milioane de unitati la nivel trimestrial, Samsung si TSMC impartind greul productiei. Taiwanezii vor avea nevoie de 2-3 zile de recalibrare a aparatelor si reparatii pentru a reveni la productia full, iar Apple ar putea creste cererea fata de Samsung pentru a compensa.




Ceilalti au citit si: