Cosmote Romania extinde reteaua sa 4G, isi dezvolta infrastructura pregatindu-se de trecerea la T-Mobile

Stiri Telefoane Cosmote

Publicat: Joi 03-Apr-2014 16:53:54 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 761 ori
Incepand cu data de 6 aprilie vor intra in vigoare licentele in noul spectru, iar Cosmote Romania anunta azi ca isi dezvolta infrastructura pentru a veni in intampinarea publicului. Astfel, ei vor acoperi 90% din teritoriu si populatia din Bucuresti, dar si din alte 19 orase.
 
Cosmote România extinde reteaua sa 4G, îsi dezvolta infrastructura pregatindu-se de trecerea la T-Mobile

Vor beneficia de 4G via Cosmote aproximativ 40% din locuitorii mediului urban. Aceste evolutii sunt menite sa ne pregateasca pentru trecerea la T-Mobile, Cosmote urmand a-si schimba numele din toamna. Noul spectru ofera viteze de descarcare de pana la 150 Mbps si viteze de incarcare de pana la 50 Mbps.

Reteaua are o capacitate de 300 Mbps, dar acest aspect este in teste deocamdata si reprezinta urmatorul pas al evolutiei 4G pe viitor. In paralel cu aceasta dezvoltare, Romtelecom ofera o acoperire masiva bazata pe fibra si conexiuni cu viteze de pana la 1 Gbps. Pana la finalul anului Cosmote are intentia de a dubla acoperirea 4G din prezent, iar in 2015 vor creste investitiile in aceasta zona si se va dezvolta conceptul de 4G+.




Ceilalti au citit si: