Chevrolet adauga o tehnologie speciala de racire a telefoanelor mobile pe viitoarele sale modele de automobile

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Marti 07-Iul-2015 10:58:25 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 525 ori
Cumva evolutia smartphone-urilor a propulsat brusc si alte doua segmente, cele ale caselor inteligente si ale automobilelor inteligente. Acum automobilele sunt gata sa se modifice mai mult decat in zona de infotainment de dragul smartphone-urilor, iar Chevrolet e gata sa le primeasca... cu raceala.
 
Chevrolet adauga o tehnologie speciala de racire a telefoanelor mobile pe viitoarele sale modele de automobile

Nu la sensul figurat al racelii ci la cel propriu, se pare. Chevrolet a dezvoltat un sistem special de racire a smartphone-urilor, integrat in automobilele sale. El va debuta pe modelul Impala 2016 si pe cel nou din seria Malibu. Sistemul are numele de Active Phone Cooling si va fi integrat pe vehiculele dotate cu incarcare wireless pentru telefoane.

Ideea este ca handseturile sa ramana la temperaturi rezonabile in timpul calatoriei cu automobilul si mai ales in timpul incarcarii. Cei de la Chevy ar fi observat ca terminalele tind sa aiba temperatura putin mai ridicata in vreme ce sunt supuse la incarcare wireless in automobil si unele chiar se opreau la temperaturi exagerate, incetand procesul de incarcare.

Supapa de aerisire e conectata direct la sistemul de aer conditionat al automobilului si ventilatia e directionata catre placheta de incarcare smartphone, acolo unde se afla handsetul. Numai sa nu le... "traga curentul"...




Ceilalti au citit si: