Publicat: Sambata 05-Iul-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 373 ori
Apple, Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson si operatorii de top planuiesc lansari ale unor super-smartphone-uri in aceasta vara, dar noi aruncam o privire asupra lansarilor lunii iulie, care tocmai a inceput.

Apple iPhone 3G

Apple iPhone 3G

Primul pe lista este Apple iPhone 3G, care va debuta in SUA si alte 22 de tari in data de 11 iulie la pretul unic de 199 de dolari, in cazul variantei de 8GB sau 299 de dolari pentru cea de 16GB. Datele problemei nu s-au schimbat prea mult fata de primul iPhone, iar dotarile extra sunt reprezentate de suportul GPS, conectivitate 3G si firmware-ul iPhone 2.0 plus cateva imbunatatiri ale functiilor de baza. Nici o camera pentru videoconvorbiri din pacate...

Samsung Omnia i900

Samsung i900 Omnia

Telefonul va sosi in aceasta luna la pretul de 600-700 de dolari, cu o memorie interna de 16GB si interfata celebra a celor de la Samsung, TouchWiz. Display-ul sau este un touchscreen, iar sistemul de operare inclus este Windows Mobile 6.1. Camera lui Omnia i900 are o rezolutie de 5 megapixeli si suporta autofocus si inregistrare video VGA. Pe langa memoria interna de 16GB, veti mai beneficia de inca 16GB spatiu de stocare prin intermediul slotului microSD.

Nokia E71

Nokia E71

Mult-asteptatul Nokia E71 isi va face aparitia in aceasta luna la pretul de 500 de dolari, sub forma terminalului mobil ideal pentru omul de afaceri. Tastatura sa QWERTY impresionanta si conectivitatea HSDPA de 3.6 Mbps sunt doar 2 dintre motivele pentru care veti dori un astfel de handset. Pe lista sa de dotari sunt incluse si o camera de 3 megapixeli cu autofocus si suport pentru inregistrare video VGA, dar si un slot pentru carduri de memorie de pana la 8GB.

Nokia E66

Nokia E66

E66 il va insoti pe E71, avand acelasi pret de 500 de dolari si fiind disponibil pe piata din aceasta luna. Handsetul va sosi deblocat, cu Symbian S60, tastatura cu sistem T9, camera de 3 megapixeli cu autofocus si suport pentru inregistrare video VGA plus slot pentru carduri de memorie de 8GB. E66 suporta Exchange ActiveSync si conectivitate HSDPA de 3.6 Mbps.

T-Mobile Sidekick LX Tony Hawk Edition

Sidekick Tony Hawk

Acest handset customizat pentru fanii skaterului Tony Hawk va fi disponibil in curand la pretul de 300 de dolari, prin operatorul T-Mobile. Lookul terminalului va aminti de cel al unui skateboard, iar partea sa superioara chiar va aduce cu o "placa" prin textura sa. De asemenea, aceasta editie a lui LX va fi prima de Sidekick-uri care suporta inregistrare video, playback si sharing al fisierelor media.

LG Chocolate 3

LG Chocolate

In cadrul unui eveniment SIG din New York, LG a prezentat modelul Dare VX9700, insotit de LG Decoy VX8610 si LG Chocolate 3, acesta din urma fiind disponibil prin Verizon Wireless din iulie 2008. LG Chocolate 3 soseste cu un design cu clapeta si include 1GB de memorie interna plus un slot microSD cu suport pentru carduri de pana la 8GB. Camera sa are o rezolutie de 2 megapixeli, iar handsetul ofera suport pentru serviciul V Cast.

Motorola ROKR E8

Motorola ROKR E8

ROKR E8 va fi lansat de catre cei de la Motorola in aceasta luna la pretul de 200 de dolari, prin operatorul T-Mobile. Handsetul va incorpora un display de 2 inchi, o baterie ce va rezista 6 ore, o camera de 2 megapixeli si slot pentru carduri de memorie microSD de pana la 4GB. Pe lista sa de specificatii se afla si suportul pentru clienti de instant messaging ca AOL, MSN, Yahoo sau ICQ.

Velocity Mobile 103

Velocity 103

Velocity Mobile va oferi handsetul 103, un terminal mobil fara prea mari pretentii, dar cu dotari mid-range. Pe lista sa de dotari se afla un display de 2.8 inchi, sistemul de operare Windows Mobile 6.1, o baterie ce rezista 4 ore si o camera de 2 megapixeli cu suport pentru inregistrare video la rezolutii QVGA. Velocity Mobile 103 soseste cu suport Google Maps si incorporeaza un slot pentru carduri de memorie microSD.

Sony Ericsson Z780

Z780

Noul Z780 este o raritate a speciei sale, fiind un handset cu clapeta ce soseste deblocat si include Google Maps, Exchange ActiveSync si suport AT&T HSDPA. Bateria sa rezista 4 ore, iar terminalul include o camera de 2 megapixeli, slot Memory Stick Micro si Bluetooth 2.0.

Nokia 6210 Navigator

Nokia 6210 Navigator

Ce soseste in iulie la pretul de 400 de dolari si este deblocat? Un Nokia 6210 Navigator, cu Symbian S60, camera de 3 megapixeli, Nokia Maps si slot pentru carduri microSD de pana la 8GB. Camera lui 6210 Navigator va suporta inregistrare video la rezolutii VGA, iar bateria telefonului va rezista 3 ore.

Motorola MOTO Z10

Moto Z10

"Monstrul multimedia" de la Motorola soseste in aceeasi luna iulie la pretul de 600 de dolari, deblocat si cu feature-urile unui veritabil "studio cinematografic". Camera sa are o rezolutie de 3 megapixeli si suporta autofocus si inregistrare video la rezolutii QVGA. Pe lista de specificatii se afla o baterie ce rezista 5 ore, Symbian UIQ si un slot pentru carduri de memorie microSD.

Va fi o luna plina se pare, cu toate aceste terminale gata de lansare si gata de a ne testa portofelele si pretentiile. Ce veti alege depinde strict de domeniul in care activati si de motivul pentru care achizitionati handsetul: comunicare, multimedia, divertisment sau business.

[


Ceilalti au citit si:

COMENTARII

monica
14/09/2009, 15:54
vreau sa ma interesez de un tel pana in 2000 samsung digital sau un tel digital