Ce mai e nou in lumea operatorilor: Vodafone Romania, Orange Romania, Cosmote, Zapp si RCS&RDS

Stiri Telefoane Orange

Publicat: Sambata 02-Aug-2008 - Autor: Florin Bicazu - Afisat de: 193 ori
Iata ca aflam via Dailybusiness.ro ca Orange se pregateste sa lanseze un serviciu online pentru clientii noi, care va permite abonarea acestora prin intermediul sectiunii Web Shop de pe site-ul operatorului.

Operatori telefonie mobila Romania

La ora actuala optiunea este disponibila doar pentru clientii care folosesc deja un abonament. Sa fie aceasta mutare cauzata de presupusa lansare a lui iPhone prin Orange programata (teoretic) pentru 22 august, dupa cum va informam intr-un articol anterior? Retineti faptul ca aceasta oferta va fi disponibila pana la finalul anului, impreuna cu una similara pentru cumpararea online a abonamentelor de date si acces mobil la Internet. Oficialii Orange au declarat ca pana la finalul lui 2008 vom vedea si un serviciu de reincarcare online, cu cardul, prin acelasi Orange Web Shop, Oferta se va aplica in cazul utilizatorilor Orange PrePay, dar si a celor care nu sunt clienti ai companiei.

Trecand in tabara rivala, aflam ca Vodafone a extins acoperirea 3G, oferind acum servicii 3G in 491 de localitati. Dintre acestea 86 sunt localitati mari, plus toate resedintele de judet. Este vorba despre reteaua 3G broadband 7.2 Mbps, iar printre noile orase acoperite se numara Petrosani, Roman, Fagaras, Neamt, Suceava, Brasov sau Constanta. Si asta la doar 3 ani dupa lansarea tehnologiei 3G in Romania, prin intermediul aceluiasi operator.

Neliniste in tabara Cosmote, operatorul criticand raportul ANRCTI care face referira la respectarea obligatiilor 3G de catre Zapp si RCS&RDS. Operatorul de pe locul 3 in Romania considera ca raportul despre indeplinirea obligatiilor celor 2 companii nu este complet si nu reflecta stadiul in care se afla implementarea retelelor 3G. Va reamintim ca in 2007 Cosmote licitase de asemenea pentru o licenta 3G, dar cele 2 disponibile au fost acordate celor de la RCS&RDS si Telemobil, operatorul retelei Zapp. In data de 30 iunie 2008 s-a incheiat prima faza a dezvoltarii retelelor 3G a celor 2 companii castigatoare, iar masuratorile ANRCTI arata ca RCS&RDS acopera acum 176 de orase si 2400 de km de drumuri nationale, in vreme ce Telemobil acopera 19 orase si 1900 de km de drumuri nationale.

Nu putem sa uitam sa-i mentionam pe cei de la Zapp, care colaboreaza cu Fujitsu pentru a lansa pachetul Internet Ready 2 Go. Acesta include un laptop, un modem de date si o oferta de abonament date. In cadrul noii oferte, puteti opta pentru serviciile ZOE (Zapp Online Express) Unlimited, ZOE 10, ZOE Unlimited 1.5 GB sau ZOE Prepaid Cards. Notebook-ul cu care soseste abonamentul este un Esprimo Mobile V5535, care soseste cu un display de 15.4 inchi, procesor Intel Core 2 Duo Mobile, 1 GB RAM, DVD writer si Windows XP Home. Pachetul Internet Ready 2 Go este disponibil in magazinele Zapp pana in data de 15 septembrie 2008.[


Ceilalti au citit si: