Publicat: Vineri 12-Iun-2015 21:14:59 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 524 ori
Nu doar Nokia Morph este un concept revolutionar din 2008, pe care Samsung il descopera in brevete de terminale pliabile acum, ci finlandezii mai au proiecte interesante dar anulate de preluarea Microsoft. Inainte ca Apple Watch sa fie cool, Nokia avea propriul proiect de smartwatch spre exemplu.
 
Ce ar fi putut fi: Microsoft Moonraker este un fost proiect smartwatch Nokia anulat

Cei de la The Verge au aflat ca finlandezii lucrau la un proiect numit "Moonraker", care implica un smartwatch cu design modern si cu elemente inspirate de Windows Phone. Prototipul a fost expus la MWC anul trecut unor potentiali investitori si clienti. Nokia era gata sa lanseze produsul impreuna cu Lumia 930, dar Microsoft a decis sa il anuleze.
 
Ce ar fi putut fi: Microsoft Moonraker este un fost proiect smartwatch Nokia anulat

Cunoscut ca Microsoft Moonraker pentru o perioada de timp, acest ceas a aparut acum pe web sub forma unor postari pe Tumblr. Contul respectiv e detinut de Pei-Chi Hsieh, angajat pe partea de design la Microsoft. Moonraker avea senzori care detectau miscarile bratului si permiteau citirea de text pe ecran la ridicarea mainii spre exemplu.
 
Ce ar fi putut fi: Microsoft Moonraker este un fost proiect smartwatch Nokia anulat

Microsoft a preferat in schimb sa lanseze purtabilul Band, care e mult mai simplu si minimalist. Proiectul Nokia in schimb prelua interfata Metro de pe Windows Phone si o punea pe smartwatch, la pachet cu functii ca email, telefonie sau mesagerie. Şi o functie "remote camera" era inclusa, plus Facebook si MixRadio. Astfel de dezvaluiri fac si mai mult sange rau fanilor Nokia...




Ceilalti au citit si: