Publicat: Duminica 12-Oct-2014 20:13:22 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 1034 ori
Dupa ce Google ne invata cum sa ne fabricam singuri un headset VR cu luni in urma, iar Samsung isi lansa Gear VR la IFA, iata ca si cei de la Carl Zeiss ataca aceasta zona. Ei au prezentat headsetul din imaginea de mai jos, unul axat pe realitate virtuala si avand un pret de 99 dolari.
 
Carl Zeiss prezinta un headset pentru realitate virtuala, care costa doar 99 de dolari

Acest device depinde de un smartphone pentru a functiona si suporta terminale cu diagonale cuprinse intre 4.7 inch si 5.2 inch. Compania va vinde si setupuri unice pentru anumite telefoane, precum Galaxy S5 sau iPhone 6, care trebuie potrivite in segmente speciale, care costa 10 dolari in plus. Carl Zeiss VR One va permite sa vizionati filme in 3D, sa faceti browsing printre imagini si sa accesati Street View.

Compania a lansat si un SDK pentru dezvoltatori si deocamdata nu se discuta despre jocuri. In mod bizar, desi Carl Zeiss contribuie cu tehnologie la telefoanele Lumia, ele nu sunt suportate pe headsetul lor VR. VR One va fi livrat celor care au facut comanda catre finalul acestui an. Eu as sfatui ca posibilii cumparatori sa astepte pana ce afla daca ruleaza jocuri sau nu.




Ceilalti au citit si: