Captura video 1080p pe smartphone-ul tau cu ajutorul chipurilor Ambarella, pe platforma Cortex A9

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 23-Dec-2010 22:13:06 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 365 ori
Daca numele Ambarella nu va spune nimic, aflati ca acesta este un producator de procesoare pentru smartphone-uri, rivalizand astfel cu Qualcomm, Texas Instruments si Samsung. Singura diferenta este ca aceasta firma produce procesoare pentru camerele terminalelor mobile.
 
Captura video 1080p pe smartphone-ul tau cu ajutorul chipurilor Ambarella, pe platforma Cortex A9

Aceste chipuri video si foto tocmai au evoluat la urmatorul nivel, rezultatul fiind chipsetul iOne, compatibil cu un CPU dual-core Cortex-A9 la 1GHz si capabil de captura si decodare video H.264 1080p la 30 fps. Chipul foto/video este un ARM11 de 533MHz, adaugat in completarea dual-core-ului anterior mentionat.

Ambarella iOne include si un GPU care poate rula OpenGL ES 2.0, rezultatul fiind o interfata si o camera incredibila pe un smartphone al anului 2011. Compania producatoare tinteste mai degraba catre camere foto/video pe baza de Android, decat spre smartphone-uri cu camere superdotate... De mentionat este faptul ca Ambarella produce si chipuri cu suport pentru captura foto si video 3D, inca o functie atractiva a acestei game de CPU.




Ceilalti au citit si: