Captură video 1080p pe smartphone-ul tău cu ajutorul chipurilor Ambarella, pe platforma Cortex A9

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Joi 23-Dec-2010 22:13:06 - Autor: Radu Iorga - Afişat de: 328 ori
Dacă numele Ambarella nu vă spune nimic, aflaţi că acesta este un producător de procesoare pentru smartphone-uri, rivalizând astfel cu Qualcomm, Texas Instruments şi Samsung. Singura diferenţă este că această firmă produce procesoare pentru camerele terminalelor mobile.
 
Captură video 1080p pe smartphone-ul tău cu ajutorul chipurilor Ambarella, pe platforma Cortex A9

Aceste chipuri video şi foto tocmai au evoluat la următorul nivel, rezultatul fiind chipsetul iOne, compatibil cu un CPU dual-core Cortex-A9 la 1GHz şi capabil de captură şi decodare video H.264 1080p la 30 fps. Chipul foto/video este un ARM11 de 533MHz, adăugat în completarea dual-core-ului anterior menţionat.

Ambarella iOne include şi un GPU care poate rula OpenGL ES 2.0, rezultatul fiind o interfaţă şi o cameră incredibilă pe un smartphone al anului 2011. Compania producătoare ţinteşte mai degrabă către camere foto/video pe bază de Android, decât spre smartphone-uri cu camere superdotate... De menţionat este faptul că Ambarella produce şi chipuri cu suport pentru captură foto şi video 3D, încă o funcţie atractivă a acestei game de CPU.




Ceilalti au citit si: