Camera Lytro Illum ar putea schimba fotografierea asa cum o cunoastem si ajunge si pe handseturi

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 23-Apr-2014 19:13:13 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 421 ori
Tehnologii ce pareau asociate doar cu DSLR-urile sau cu cele mai noi modele de aparate foto ajung treptat treptat pe smartphone-uri de top, deci ne atintim privirea catre segmentul foto, cautand inovatii care ar putea ajunge si pe handseturi intr-o buna zi. Un exemplu ar putea fi aparatul Illum de la Lytro.
 
Camera Lytro Illum ar putea schimba fotografierea asa cum o cunoastem si ajunge si pe handseturi

Aceasta este o "light field camera", pe numele sau scurt Illum, un produs destinat atat pentru profesionisti, cat si pentru fotografii amatori. Aparatul arata ca un DSLR full frame si are un corp masiv, dar si o lentila wide cu zoom optic 8x si deschidere F/2.0. Lytro Illum are un senzor light field customizat de 40 megaray si poate captura la 1/4000 secunde.
 
Camera Lytro Illum

Acest senzor e capabil sa captureze numeroase caracteristici ale razelor de lumina, inclusiv culoarea, intensitatea si directia. Rezultatul e o imagine ce da senzatia de 3D, cu posibilitatea de schimbare a perspectivei si setare manuala a punctului de focalizare. Şi smartphone-urile moderne incearca acest efect, dar nu se apropie de performanta Lytro.
 

Illum se lanseaza in iulie la pretul de 1599 dolari si vine cu o platforma software proprietara.




Ceilalti au citit si: