CEO-ul Nokia, Rajeev Suri considera ca firma pe care o conduce e alternativa vestica a celor de la Huawei

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Miercuri 14-Oct-2015 20:41:51 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 700 ori
CEO-ul Nokia, Rajeev Suri a tinut o serie de discursuri si interviuri legate de extinderea si evolutia companiei pe care o conduce, cu planuri de a deschide un laborator de cercetare a tehnologiei 5G si Internet of Things in India. In acelasi timp, oficialul a descris Nokia drept "alternativa vestica a celor de la Huawei".
 
CEO-ul Nokia, Rajeev Suri considera ca firma pe care o conduce e alternativa vestica a celor de la Huawei

Dupa achizitionarea Alcatel-Lucent si vanzarea lui HERE, compania finlandeza devine o forta foarte importanta in industria retelelor si conectivitatii. Fuziunea dintre Nokia si Alcatel-Lucent se va incheia de abia in prima jumatate a lui 2016, iar oficialii Nokia vor detine pozitiile cheie in noua structura. Rajeev Suri s-a aratat deschis la inovatie si evolutie, dar si la diversificare in noi zone de produse.

El a mentionat printre altele siguranta publica si zona enterprise. Jucatorii cloud ca Google sau Facebook au fost mentionati ca entitati ce au nevoie de rivali. Suri a mai comparat portofoliul Nokia cu cel al Huawei sau Ericsson. Ideile oficialului le reflecta intocmai pe cele ale lui Michel Combes, fost CEO Alcatel-Lucent, care anul trecut ataca Cisco si Ericsson, comparand portofoliul acelor companii cu cel propriu.

Va fi foarte interesant de vazut cine va castiga cursa 5G cu atat de multe nume inscrise, inclusiv Ericsson, Huawei, Nokia Networks/Alcatel-Lucent si jucatorii din Coreea de Sud.




Ceilalti au citit si: