CEO-ul Nokia, Rajeev Suri afirma ca preluarea Alcatel-Lucent va fi cruciala pentru evolutia catre tehnologia 5G

Stiri Telefoane Nokia

Publicat: Joi 19-Noi-2015 16:20:20 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 396 ori
Preluarea Alcatel-Lucent de catre Nokia va le va permite finlandezilor sa avanseze semnificativ in dezvoltarea tehnologiei 5G si echipamentelor aferente. Acest detaliu a fost mentionat de catre CEO-ul Nokia, Rajeev Suri, intr-un interviu acordat celor de la Reuters.
 
Rajeev Suri

Acelasi oficial a declarat ca Nokia face progrese rapide in finalizarea achizitiei, evaluate la 15.6 milarde de euro. Intre timp rivali precum Huawei, Ericsson sau gigantii sud coreeni realizeaza la randul lor investitii in 5G, care va deveni noul standard al retelelor telecom de mare viteza in 2020. Alcatel-Lucent cheltuieste in jur de 4.7 miliarde de euro pe cercetare si dezvoltare, in vreme ce Nokia are investitiile la jumatate in aceasta zona, deci se vede si aici beneficiul achizitiei.

La nivel de manageri si oficiali inca trebuie realizate voturi si impartite procentele si actiunile Alcatel-Lucent, inainte ca fuziunea sa fie completa. Exista si cateva voci in interiorul companiei franceze nemultumite ca Alcatel a avut rezultate mai bune decat Nokia in ultima vreme. Rajeev Suri a reactionat recent si la vestea aliantei intre Cisco si Ericsson, vazand aceasta mutare ca una de contracarare a fuziunii Nokia - Alcatel-Lucent.




Ceilalti au citit si: