CEO-ul Microsoft sfatuieste femeile sa nu ceara mariri de salariu, isi clarifica spusele dupa

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Vineri 10-Oct-2014 14:41:13 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 244 ori
Prezent in cadrul unui eveniment care sarbatorea femeile din segmentul IT, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella a facut o gafa, afirmand ca femeile nu ar trebui sa ceara o marire de salariu, ci sa spere ca totul se va rezolva prin karma.
 
CEO-ul Microsoft sfatuieste femeile sa nu ceara mariri de salariu, îsi clarifica spusele dupa

Apoi intregul Twitter si Facebook a inceput sa reactioneze la spusele sale, iar Nadella a trebuit sa clarifice. El ar fi spus de fapt ca "nu e neaparat vorba de o marire de salariu, ci despre increderea ca sistemul va acorda marirea potrivita". Oficialul Microsoft a continuat afirmand ca "aceasta este una dintre super puterile femeilor care nu cer mariri, puterea de a crede in karma buna si a astepta".

Apoi Nadella a postat pe Twitter ca nu a stiut sa se exprime clar cu privire la cresterile salariale ale persoanelor de sex feminin, concluzionand ca industria IT ar trebui sa micscoreze diferentele de salarii dintre barbati si femei. Egalitatea sexelor este unul dintre caii de bataie ai administratiei Obama, deci Nadella trebuie sa aiba mare grija cu astfel de afirmatii, altfel va fi perceput drept misogin.

Cu toate acestea, cati dintre sefii unei companii software de exemplu, nu au o remarca sau un zambet ironic atunci cand o angajata vine cu o aplicatie finalizata, fiind sigura ca nu are buguri? Misoginismul ramane adanc ancorat in IT din pacate...




Ceilalti au citit si: