CEO-ul Microsoft, Satya Nadella confirma unificarea versiunilor Windows intr-un singur OS

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Miercuri 23-Iul-2014 15:34:22 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 721 ori
Banuiam deja ca Windows RT si Windows Phone vor deveni o platforma singulara, iar Satya Nadella, CEO Microsoft a detaliat integrarea versiunilor separate Windows intr-un singur OS cu ocazia conferintei trimestriale legate de venituri. Unificarea va fi si mai interesanta decat credeam, ea incluzand 3 OS-uri intr-unul singur.
 
CEO-ul Microsoft, Satya Nadella confirma unificarea versiunilor Windows într-un singur OS

Urmatoarea versiune core de Windows, adica Windows 9 va fi punctul de convergenta pentru Windows, Windows Phone si Windows RT. Nadella a declarat ca un OS va acoperi toate marimile posibile de ecran, iar daca pe vremea sefiei lui Steve Ballmer existau echipe diferite care lucrau la versiuni diferite de Windows, ei bine acum se va lucra cu o arhitectura comuna. Şi Xbox va fi integrat in experienta, iar beneficiarii aici vor fi atat utilizatorii, cat si dezvoltatorii.

Microsoft va continua sa vanda diferite versiuni de Windows, dar platforma unificata va permite crearea de aplicatii care sa ruleze atat pe un handset Lumia, cat si pe Xbox si o tableta, spre exemplu. Astfel, Microsoft face un pas in fata celor de la Apple, care isi tin in continuare separate Mac OS si iOS, desi cele doua au inceput sa aiba tot mai multe elemente in comun la ultimele release-uri.




Ceilalti au citit si: