Brokerii au vorbit: Vodafone ar trebui sa isi vanda activele din Romania, Ungaria si Cehia!

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Joi 06-Noi-2014 22:51:32 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 816 ori
Vodafone a primit o recomandare de a vinde activele de pe pietele unde nu este lider si acolo unde nu ofera infrastructura pentru telefonie fixa. Recomandarea vine de la divizia de brokeraj a UBS, care estimeaza o suma de 5 miliarde de dolari obtinuta prin vanzarea activelor din Romania, Australia, Ungaria si Cehia.
 
Brokerii au vorbit: Vodafone ar trebui sa îsi vânda activele din România, Ungaria si Cehia!

Se discuta si despre o preluare a Vodafone de catre un alt brand mare, printre candidati fiind gigantul american AT&T, dar si japonezii de la SoftBank. Aceste doua nume au fost aduse in discutie tot de catre brokerii de la UBS. Totusi se estimeaza ca Vodafone va reveni pe crestere in Germania, dupa o perioada de declin. La mijocul acestei saptamani firma de brokeraj a crescut pretul tinta pentru actiunile Vodafone si a oferit investitorilor recomandarea "cumpara".

Vodafone este al doilea cel mai mare grup de telefonie la nivel mondial, dupa China Mobile. Firma detine retele in 21 de tari si retele partenere in peste 40 de state. Vodafone Romania avea la finalul lunii iunie 8.568 milioane de clienti, dintre care 7.986 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 55.586 utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Operatorul a inregistrat in primul trimestru al anului fiscal 2014-2015 venituri din servicii de 158.7 milioane de euro, in scadere cu 9.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.




Ceilalti au citit si: