Publicat: Miercuri 28-Apr-2010 22:42:47 - Autor: Alex Stanescu - AfiÅŸat de: 192 ori
Bluetooth 4.0 pregatit de lansareAsociatia Bluetooth Special Interest Group (SIG) a oferit recent informatii despre urmatorul standard Bluetooth, versiunea 4.0. Aparent, acesta va debuta pana la sfarsitul trimestrului 2 al acestui an. Avantajul sau principal va fi un consum redus de energie.

Bluetooth 4.0 indeplineste rolul de 3 specificatii in una: tehnologia clasica Bluetooth, tehnologia Bluetooth low energy si cea Bluetooth cu viteza ridicata. Consumul redus de energie al acestui standard va permite ca el sa fie utilizat in domenii variante si noi, cum ar fi sanatatea, sporturile, fitness-ul, securitatea si serviciile de home entertainment.

De la ceasuri, la telecomenzi si senzori medicali, acest tip de conectivitate va aduce progrese in numeroase domenii. Spre exemplu, senzorii din pedometre si monitoarele de glucoza vor folosi doar tehnologii cu un consum redus de energie, astfel ca noul tip de Bluetooth va fi foarte util.

Un alt avantaj este faptul ca producatorii de terminale cu suport Bluetooth pot optimiza distanta sa de functionare, astfel ca raza de actiune a conectivitatii va fi extinsa la 60 de metri si chiar mai mult.



Ceilalti au citit si: