BlackBerry isi extinde prezenta pe piata auto, realizand solutii software pentru automobile autonome

Stiri Telefoane BlackBerry

Publicat: Duminica 20-Dec-2015 17:31:03 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 240 ori
Se pare ca BlackBerry e gata sa se implice si in alte segmente decat cel smartphone, care nu mai functioneaza chiar atat de bine ca in urma cu 10 ani spre exemplu. Canadienii ar dori sa isi extinda initiativele auto, realizand si solutii pentru automobile autonome.
BlackBerry îsi extinde prezenta pe piata auto, realizând solutii software pentru automobile autonome

Deja BlackBerry avea in portofoliu sisteme de infotainment prezente pe zeci de milioane de automobile, mai ales modelele Ford. Se pare ca ni se si pregateste o prezentare de produse noi in aceasta zona cu ocazia lui CES 2016, care va avea loc luna viitoare in Las Vegas. Informatia vine de la John Chen, CEO BlackBerry, care a acordat un interviu recent.

Vom vedea in Vegas si solutii pentru sofat asistat si solutii pentru condus autonom. BlackBerry anunta recent o colaborare cu Luxoft pentru a crea un sistem similar cu Autopilot de pe Tesla Model S. Chen si-a manifestat dispozitia de a lucra si cu numele mari din zona tech, precum Google, Apple sau Tesla. Luxoft este o companie din Elvetia, care se axeaza mai degraba pe detectare obiectelor si analizarea mediului din jur, care in tandem cu QNX vor crea un produs cel puțin interesant.




Ceilalti au citit si: