Publicat: Vineri 12-Iun-2015 21:23:35 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 641 ori
BlackBerry ar putea dezvolta un smartphone cu Android la bord, dupa ce deja era apropiat de aceasta platforma, suportand aplicatiile Android pe modelele cu BB OS. Acest tip de aplicatii puteau fi descarcate din Amazon App Store sau instalate prin sideloading pe modele precum Passport.
 
BlackBerry ar putea pregati un smartphone cu Android la bord

Noile informatii cu privire la un BlackBerry cu Android la bord vin chiar de la Reuters, citand surse apropiate de compania canadiana. Candva BlackBerry domina piata smartphone, dar in ziua de azi are o cota de piata de sub 1%. Inca nu e clar daca Android va deveni OS unic pe viitoarele modele BB, sau daca va fi folosita si platforma BlackBerry 10 in paralel.

Pana acum problema cea mare a acestor terminale a fost lipsa de aplicatii in magazinul propriu. Am putea citi aceasta veste si sub alta forma si daca intradevar vom avea un smartphone BlackBerry cu Android la bord, asta inseamna ca serviciile si solutiile proprietare ale companiei canadiene vor primi si variante pentru Android. Astfel, toate acele functii corporate si sistemele preferate de guverne ar putea ajunge si pe terminalele Android ale altor producatori.

Sau, BB ar putea tine sistemul inchis, lansand un model cu Android foarte personalizat si de nerecunoscut, in stil Amazon Fire Phone. Revenind la sursele citate de Reuters, ele vorbesc despre un model cu design slider si Android lansat la toamna. El va combina ecranul touch cu tastatura glisanta QWERTY si ne aminteste de acel prototip expus pe fuga la MWC in Barcelona. Ati cumpara un astfel de telefon?




Ceilalti au citit si: