Bateria Li-Ion cu saptamani de functionare e acum posibila, datorita unei noi tehnologii

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Miercuri 16-Noi-2011 20:58:01 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 821 ori
Cum va suna o baterie de smartphone care sa tina o saptamana? Dar doua? Ei bine, acest lucru este posibil acum, prin intermediul unei noi tehnologii care ofera pana la de 10 ori mai multa durata de functionare a unei baterii si o incarcare mai rapida.
 
Bateria Li-Ion cu saptamâni de functionare e acum posibila, datorita unei noi tehnologii

Cercetatorii de la Universitatea Northwestern sunt responsabili cu aceasta descoperire, ce implica un nou electrod Li-Ion care va pastra energia de la o incarcare de 10 ori mai mult timp decat bateriile actuale. Mai aflam ca si dupa 150 de incarcari, echivalentul a unui an de utilizare, bateria va fi de 5 ori mai eficienta decat cele de pe piata la ora actuala.

La ora actuala gasim in magazine telefoane cu functii impresionante, dar care sacrifica din viata bateriei, care uneori ajunge la doar 6-7 ore pe zi si asta daca avem noroc. Spre exemplu Galaxy Note, a carui recenzie o vedeti aici are o baterie ce rezista aproximativ 12 ore, insuficient pentru o experienta completa de utilizare timp de o zi. Asteptam cu bratele deschise noile baterii si nu pot decat sa ma intreb care va fi prima companie care va profita de inovatie.




Ceilalti au citit si: