Avem CEO pentru Microsoft! Bloomberg afirma ca Satya Nadella ar fi favorit pentru aceasta pozitie

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Vineri 31-Ian-2014 20:19:46 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 324 ori
Cei de la Bloomberg par destul de siguri ca Satya Nadella, sef al Microsoft Cloud si Enterprise va fi noul CEO al companiei, inlocuindu-l pe Steve Ballmer. Aceasi articol afirma si ca directorii Microsoft iau in calcul inlaturarea lui Bill Gates din rolul de sef al comitetului de conducere.
 
Avem CEO pentru Microsoft! Bloomberg afirma ca Satya Nadella ar fi favorit pentru aceasta pozitie

Directorul independent John Thompson e favorit sa ii preia scaunul lui Gates. Va reamintesc ca in luna august a anului trecut Steve Ballmer anunta ca se retrage din postura de CEO Microsoft, dupa ce va fi gasit un inlocuitor in cele 12 luni ce aveau sa urmeze. Microsoft oferise indicii la finalul lui 2013 ca avea cateva nume pregatite pentru decizie si ca un succesor va fi numit la inceputul acestui an.

Cine este Satya Nadella? Nascut In india si in varsta de 47 de ani, seful segmentului Cloud de la Microsoft s-a ocupat atat de servicii cloud, cat si de developer tools si alte proiecte. Nadella a colaborat cu Sun Microsystems si s-a alaturat Microsoft in 1992, unde a fost numit senior vicepresedinte al sectiunii Cercetare si Dezvoltare de Servicii Online.

Apoi a ajuns presedintele diviziei Server and Tools, care sub tutela sa a ajuns sa valoreze 19 miliarde de dolari. El este practic cel care a facut tranzitia catre cloud si probabil artizanul ideii OneDrive in locul de SkyDrive.




Ceilalti au citit si: