Astazi s-a incheiat achizitia Nokia Devices de catre Microsoft; Ce inseamna tranzactia de 7.2 miliarde de dolari

Stiri Telefoane Microsoft

Publicat: Vineri 25-Apr-2014 16:08:22 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 371 ori
Dupa ce a platit 7.2 miliarde de dolari si a primit toate aprobarile necesare de la autoritati antitrust si guverne, Microsoft a incheiat in sfarsit tranzactia cu Nokia, in urma careia va detine Nokia Devices & Services. De azi, 25 aprilie, acel segment apartine complet de Microsoft.
 
Astazi s-a încheiat achizitia Nokia Devices de catre Microsoft; Ce înseamna tranzactia de 7.2 miliarde de dolari

Pretul final a fost putin mai mare decat suma de 5.44 miliarde de euro anuntata in luna septembrie a anului trecut, din cauza evolutiilor monedelor si a actiunilor. Trebuie mentionat ca fabricile Nokia din India (Chennai) si Coreea (Masan) nu vor fi transferate in proprietatea Microsoft. Aparent autoritatile din India nu au ajuns la o intelegere cu Nokia in privinta taxelor ce trebuie platite, de aici aceasta problema.

In schimb fabrica din Coreea de Sud va fi inchisa de finlandezi, fiind pierdute astfel 200 de joburi. Printre aspectele care tineau in loc tranzactia dintre MS si Nokia Devices se numara analiza statului chinez si a autoritatilor sale. Ministerul de Comert al acestei tari avea cateva intrebari cu privire la politica de licentiere a brevetelor Microsoft dupa achizitie.

Utilizatorii nu ar trebui sa fie afectati de aceasta mutare importanta, mai ales ca posesorii de terminale Lumia au primit mereu la timp update-urile, deseori in defavoarea posesorilor de telefoane Windows Phone HTC sau Samsung. Va fi interesant de vazut ce se va intampla cu seria Asha si cu seria de telefoane Nokia X cu Android...




Ceilalti au citit si: