Arestat pentru ca si-a incarcat telefonul intr-o cladire privata... furtul de curent redefinit!

Stiri Telefoane Diverse Stiri

Publicat: Duminica 03-Iul-2011 12:46:28 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 377 ori
Notiunea de furt de curent este destul de greu de definit in ziua de azi, cu atatea prize in jurul nostru si disponibile la tot pasul. De aceea suntem surprinsi sa aflam ca in SUA un vagabond a fost arestat pentru ca si-a incarcat cele doua telefoane mobile folosind o priza intr-o cladire privata.
 
 Arestat pentru ca si-a încarcat telefonul într-o cladire privata... furtul de curent redefinit!

Evident acuzatia de furt de curent este doar o parte din problema acestei persoane, care avea si o acuzatie de posesie de arma nedeclarata. Totusi, problema se pune astfel: cand este OK sa iti incarci telefonul intr-un anumit loc si cand nu este? Oare avem nevoie de anumite panouri si reguli afișate la intrare, sau de prize "parolate", cum este cazul retelelor WiFi din unele baruri?

Spre exemplu, daca un calator reuseste sa se urce in tren fara sa plateasca biletul si nici nu vine "nașul", dar el isi incarca telefonul, putem numi aceasta situatie furt de curent? Şi evident fiind carcotas, nu pot sa nu ma intreb daca macar unul dintre cele 2 telefoane ale vagabondului american de 23 de ani nu era un iPhone...




Ceilalti au citit si: