Publicat: Miercuri 30-Mar-2016 19:11:10 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 430 ori

iPad Pro a adus Smart Connector in lumea tabletelor si e posibil sa vedem acest tip de conectivitate si pe un iPhone 7 Pro la anul, dar intre timp noi brevete Apple indica o abordare proaspata pentru conectoare magnetice.
 


 

Un brevet recent publicat in SUA indica faptul ca firma din Cupertino a lucrat la o serie de conectori ce se pot conecta in paralel, creati special pentru terminalele mobile. Practic, e vorba despre un conector ca MagSafe sau cel de la Apple Watch spre exemplu care se poate suprapune peste alte conectoare similare cu el. In acest mod, mai multe accesorii de genul se vor conecta la un hub principal sau device pentru incarcare sau transfer de date.
 


 

Magnetismul va conecta si alinia conectorii, iar contactele nu vor fi expuse in vreun fel. Documentele oficiale prezinta doua tipuri de conectori, unul ce pare Lightning sau USB Type C si altul circular, in stilul incarcatorului de Apple Watch. Pe viitor tehnologia ar putea fi folosita pentru conectarea a 2-3 iPhone-uri la un MacBook sau 2-3 accesorii la un iPad spre exemplu, prin suprapunerea de mecanisme de conectare.





Ceilalti au citit si: