Apple breveteaza un sistem de autentificare prin amprente folosind senzori integrati in display

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 06-Feb-2015 11:22:04 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 331 ori
La inceputurile integrarii scannerelor de amprente pe telefoanele mobile ne imaginam cu totii ca de vreme ce folosim ecrane touch va fi usor ca ele sa includa deja mecanismele de autentificare biometrica. In cele din urma acestea au ajuns in butoanele Home, iar acum un brevet Apple readuce in discutie integrarea in ecrane.
 
Apple breveteaza un sistem de autentificare prin amprente folosind senzori integrati în display

Documentele mentioneaza un terminal electronic care include un display format din mai multe straturi. E vorba despre un strat dedicat afisajului in sine, apoi unul care integreaza senzori biometrici. El va captura imaginea amprentei unui deget plasat pe ecran sau mai multor degete, aflate pe suprafata exterioara a display-ului. Exista si posibilitatea de a integra senzorii in zona inferioara a ecranului, cea in care utilizatorul va gasi un icon special afisat pe care il va apasa spre exemplu.

Apple mentioneaza si posibilitatea de utilizare a unui senzor special ultrasonic pentru acest sistem alternativ de scanare. El este asociat nu doar cu un iPhone sau iPad, ci si cu MacBookuri, iMac-uri si altele. In ultimii ani se tot speculeaza ca Apple ar vrea treptat-treptat sa renunte la butonul Home si acest brevet ne intareste aceasta convingere.




Ceilalti au citit si: