Publicat: Sâmbata 12-Dec-2015 17:41:18 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 503 ori
Apple a depus un brevet in aceasta saptamana, in care inaugureaza o noua metoda de a face porturile de iPhone rezistente la apa. Prin noua tehnologie componentele electrice vitale sunt amplasate intre straturi de material elastomer care se vindeca singur.
 
Apple breveteaza un sistem ce face porturile de pe iPhone rezistente la apa

Brevetul a fost publicat de Biroul SUA de Trademark-uri si Brevete, mentionand un "terminal electronic cu un conector ascuns". Atunci cand un jack intra in respectivul port el va penetra materialul elastomer si apoi acesta se va "vindeca" automat, sigilandu-se pentru a fi rezistent la apa. E vorba aici despre silicon, sau mai bine zis siloxan polimerizat.
 
Apple breveteaza un sistem ce face porturile de pe iPhone rezistente la apa

Aceasta substanta va fi aplicata la productia handsetului fie sub forma de lichid fie de mulaj. Brevetul mentioneaza si un jack audio plin cu acest elastomer si nu putem decat sa ne intrebam cum ramane cu teoria unui jack mai subtire audio sau a utilizarii portului Lightning pentru conectarea de casti. Prima mentiune a acestei tehnologii de la Apple provine de fapt din anul 2014, cand o echipa de inventatori venea cu aceasta idee. Ramane de vazut cum vom trece prima oara de acel strat, fie folosind un accesoriu special ascuțit, fie o mufa cu capat mai ascuțit.
 
Apple breveteaza un sistem ce face porturile de pe iPhone rezistente la apa




Ceilalti au citit si: