Apple brevetează un sistem de autentificare prin amprente folosind senzori integraţi în display

Stiri Telefoane Tehnologie

Publicat: Vineri 06-Feb-2015 11:22:04 - Autor: Alexandru Stănescu - Afisat de: 378 ori
La inceputurile integr??rii scannerelor de amprente pe telefoanele mobile ne imaginam cu to??ii c?? de vreme ce folosim ecrane touch va fi u??or ca ele s?? includ?? deja mecanismele de autentificare biometric??. In cele din urm?? acestea au ajuns in butoanele Home, iar acum un brevet Apple readuce in discu??ie integrarea in ecrane.
 

Documentele men??ioneaz?? un terminal electronic care include un display format din mai multe straturi. E vorba despre un strat dedicat afi??ajului in sine, apoi unul care integreaz?? senzori biometrici. El va captura imaginea amprentei unui deget plasat pe ecran sau mai multor degete, aflate pe suprafa??a exterioar?? a display-ului. Exist?? ??i posibilitatea de a integra senzorii in zona inferioar?? a ecranului, cea in care utilizatorul va g??si un icon special afi??at pe care il va ap??sa spre exemplu.

Apple men??ioneaz?? ??i posibilitatea de utilizare a unui senzor special ultrasonic pentru acest sistem alternativ de scanare. El este asociat nu doar cu un iPhone sau iPad, ci ??i cu MacBookuri, iMac-uri ??i altele. In ultimii ani se tot speculeaz?? c?? Apple ar vrea treptat-treptat s?? renun??e la butonul Home ??i acest brevet ne int??re??te aceast?? convingere.




Ceilalti au citit si: