Publicat: Sâmbata 28-Noi-2015 16:55:19 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 437 ori
Surse din cadrul furnizorilor de componente din Asia ar fi aflat ca Apple are de gand sa foloseasca panouri OLED pe viitoarele sale modele iPhone, dar nu in urmatorul an. E vorba despre handseturile din perioada 2017-2018.
 
Apple ar urma sa foloseasca panouri OLED pe viitoarele modele iPhone, conform unor surse

Furnizorii solicita producatorilor de panouri pentru display din Coreea si Japonia sa isi extinda productia pentru astfel de ecrane pe viitor. Apple ar avea de gand sa lanseze modele iPhone cu ecran OLED in 2017, dar ar putea astepta pana in 2018, in functie de comportamentul furnizorilor si eficienta de productie.

Pana acum firma din Cupertino a ezitat sa lucreze cu panouri OLED, din cauza duratei de viata scazute, a luminozitatii si a capacitatii scazute de economisire a energiei. LG Display, Japan Display si JOLED sunt principalii candidati sa preia comenzile pentru iPhone-urile viitoare. Se pare ca aceasta veste ar fi provocat ingrijorare in randul producatorilor japonezi de ecrane LCD, mai ales ca acestea reprezinta 80% din business-ul JDI.

JDI si JOLED vor crea noi centre de cercetare la anul intre timp, iar productia in masa de panouri OLED va debuta in 2018. Sharp ar putea avea de suferit mult, pentru ca nu a investit in aceasta tehnologie.




Ceilalti au citit si: