Apple anunta rezultatele financiare pe ultimul trimestru: profit de 13.1 miliarde de dolari, 51 de milioane de iPhone-uri vandute

Stiri Telefoane Financiare

Publicat: Marti 28-Ian-2014 17:38:53 - Autor: Alexandru Stanescu - Afisat de: 423 ori
Daca vi se pareau impresionante cele 8 milioane modele de telefoane Nokia Lumia vandute in ultimul trimestru, ei bine cum va suna 51 de milioane de telefoane mobile vandute intr-un trimestru? Performanta apartine celor de la Apple si a fost inregistrata in ultimele 3 luni, in trimestrul incheiat in decembrie.
 
Apple anunta rezultatele financiare pe ultimul trimestru: profit de 13.1 miliarde de dolari, 51 de milioane de iPhone-uri vĂ¢ndute

Apple a anuntat cu cateva ore in urma rezultatele financiare pe trimestrul trecut, cu profit de 13.1 miliarde de dolari si 51 de milioane de modele de telefoane vandute. Perioada sarbatorilor de iarna a fost prolifica pentru Apple, cu modele ca iPad Air si iPhone 5s vanzandu-se foarte bine. In ciuda vanzarilor impresionante de telefoane mobile, numarul este sub asteptari, de vreme ce analistii estimasera ca vor fi vandute 56 de milioane de telefoane.

In schimb la capitolul iPad-uri, Apple a depasit asteptarile analistilor. Daca ei preziceau 24 de milioane de iPad-uri vandute in trimestrul 4, ei bine compania din Cupertino a vandut 26 de milioane de unitati. Performanta e cu atat mai impresionanta, cu cat iPad Mini Retina a avut probleme cu stocul.

In ciuda acestor cifre pozitive, actiunile Apple au pierdut 5% din valoare in ultimele ore, deoarece compania a estimat venituri de 42 de miliarde de dolari pentru primele 3 luni din 2014, sub cele 46 miliarde prezise de analisti.




Ceilalti au citit si: