Publicat: Duminica 31-Iul-2011 13:10:36 - Autor: Emil Dragota - Afisat de: 475 ori
Minunea s-a petrecut in urma cu trei zile și ar trebuie sa fie valabila și pentru țara noastra. A fost o intreaga discuție pe aceasta tema. Xperia X10 se dorea a fi in 2010 un rival pentru HTC Desire și Samsung Galaxy S, dar prețul ridicat l-a ținut oarecum la distanța de plutonul fruntaș. La inceputul lui 2011, Sony Ericsson s-a grabit sa anunțe ca Xperia X10 ramane cantonat la o versiune de soft inferioara - un Android 2.1 cu imbunatațiri.
 
Android 2.3 Gingerbead pe Sony Ericsson Xperia X10

Feed-backul negativ obținut world wide a facut ca aceasta hotarare sa fie reconsiderata și sa anunțe la un moment dat ca și Xperia X10 va face trecerea la Android 2.3 Gingerbread dupa cum ați citit - aici. Au sarit peste 2.2 FroYo.

Deocamdata trecerea la 2.3 Gingerbread se face doar pentru telefoanele achiziționate la liber și nu printr-un operator de telefonie. Daca printre cei ce ajung sa citeasca mobilissimo.ro se afla și un posesor de Xperia X10 ar fi util daca ne-ar confirma/infirma existența și pentru țara noastra a 2.3 Gingerbread pentru Sony Ericsson Xperia X10.

Puteți incepe update-ul de aici. Dintre noutațile aduse:
integrare a facebook in aplicații, calendar și agenda de contacte; Wi-Fi hotspot; music player cu un design nou; USB tethering - funcție prin care poți oferi transfer de date via 3G cu ajutorul unui conector USB; widget foto - acces rapid la galeria foto; sortare a aplicațiilor in funcție de preferințe. 
Va reamintesc ce date hardware anima telefonul Sony Ericsson Xperia X10:
ecran TFT de 4 inch cu rezoluție 480x854 pixeli și 65.000 de culori; procesor de 1 GHz, Adreno 200 GPU, 384 MB RAM, 1 GB spațiu de stocare, microSD de pana la 32 GB; 3G cu viteza de download de pana la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g, DLNA, WI-Fi hotspot, bluetooth 2.1, microUSB, GPS; camera de 8 Megapixeli cu autofocus care filmeaza HD la 30 fps; baterie de 1.500 mAh, 135 gr., 13 mm.
Mereu se deschide o discuție vizavi de așteptarea unui update la o versiune superioara de software in cazul smartphone-urilor Android și mai ales in cazul celor de top. Este deja arhicunoscut cazul Samsung Galaxy S sau HTC Desire unde a fost un joc continuu cu: uite Gingerbread, nu este Gingerbread. Și acum cei ce dețin Galaxy S așteapta un 2.3 Gingerbread oficial pe cand telefoane de buget ruleaza deja aceasta versiune de software a sistemului de operare mobil dezvoltat de Google - imi vine in minte LG Optimus One ce afișeaza un procesor de 600 MHz și 512 MB RAM fața de procesoarele de 1 GHz de pe Desire sau Galaxy S.

Cred ca un suport rapid pentru minim doi ani de zile ar fi de luat in calcul. Voi ce parere aveți?




Ceilalti au citit si: