ASUS incheie un parteneriat cu AdBlock, urmand a bloca reclamele din browserul stock de pe terminalele sale

Stiri Telefoane Asus

Publicat: Miercuri 23-Dec-2015 19:23:44 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 488 ori
Ati aflat probabil ca iOS 9 aduce optiuni de blocare a reclamelor in Safari, iar azi descoperim ca si ASUS se implica in acest trend AdBlock. Astfel, ASUS a incheiat un parteneriat cu AdBlock pentru a implementa solutia sa in browserul web preinstalat pe modelele ZenFone si ZenPad.
 
ASUS încheie un parteneriat cu AdBlock, urmând a bloca reclamele din browserul stock de pe terminalele sale

Exista deja o multime de solutii in stil AdBlock, sub forma de aplicatii Android si iOS, dar aici piata e foarte mica, in ideea ca doar 2% din blocarea de reclame se face pe mobil. ASUS a ales deci sa implementeze software-ul AdBlock in browserul sau proprietar pe fiecare terminal ce va fi lansat incepand cu anul 2016.

Astfel, compania taiwaneza devine prima care adopta la nivel oficial solutii de acest gen, din randul creatorilor de device-uri Android. In 2013 Google incepuse sa inlature aplicatii Ad Blocking din Play Store, dar ele raman disponibile prin magzine third party. Retineti ca AdBlock va filtra toate reclamele si va afisa doar continutul site-urilor, pastrand totusi anumite "Acceptable Ads", care trec de filtre cu brio.

Ele trebuie totusi sa intruneasca o serie de criterii impuse de echipa AdBlock. In 2015 AdBlock a generat pierderi de 21.8 miliarde de dolari pentru site-urile de stiri care se sustin din reclame si suma se va dubla la anul.




Ceilalti au citit si: